Otto: Från ett inbytespris till AutoVex

Kundcase
Otto: Från ett inbytespris till AutoVex

Då det blir aktuellt att byta bil, sker den första kontakten ofta med den bilhandlare som sålde bilen till dig.

Så var också fallet för Otto, som slutligen sålde bilen via AutoVex.

– På grund av familjens tillökning hade jag redan funderat på att skaffa en rymligare bil ett tag, men det var först nu som jag blev mer aktiv i frågan.

Efter att ha fått ett erbjudande för att byta bil från en bilhandlare, kom Otto ihåg att han hade hört talas om AutoVex.

Tjänsten gör det möjligt för dig att låta bilhandlare konkurrera om din bil och på så sätt säkerställa det bästa priset för din bil.

– Jag gick in på AutoVex och på ungefär 2 minuter var annonsen ifylld och bilen teoretiskt sett redan såld. Det tog väl ungefär 10 arbetstimmar efter det att annonsen publicerats så var det redan överenskommet med bilhandlaren om försäljningen.

Bilens annons var gjord på nolltid.

Otto tyckte att det var mycket enkelt att skapa annonsen. Han hade erfarenhet av att sälja en bil direkt till en konsument via en anna tjänst, så han var bekant med att fylla i information om bilen online.

– Jag upplevde inte alls någon tröskel för att sälja bilen, tvärtom!

Affär via förhandlingar

När auktionen tog slut inledde Otto förhandlingar med bilhandlaren som budat högst.

– Om du kan få så bra betalt för din bil med så lite arbete kan du väl inte annat än vara nöjd.

Bilhandlaren tog snabbt kontakt med Otto för att komma överens om affären.

– Till råga på allt kom bilhandlaren och hämtade bilen hemma hos mig. I det här läget behöver du egentligen bara veta kontonumret. Bilhandlaren gav mig råd om andra saker som jag behövde veta för att försäkra mig om att jag visste hur jag skulle göra affären.

Bästa sättet att sälja en bil

Otto anser att det bästa sättet att sälja en bil är att låta bilhandlarna konkurrera om din bil.

– När bilhandlarna ger bud på bilen och du till och med kan förhandla om priset som du vill ha, är det en sån här ’no brainer’. Jag kan rekommendera detta till alla!

Vad är AutoVex?

Sälj din bil via AutoVex! Du når bilhandlare över hela Sverige med en annons. Bilhandlarna lägger bud på din bil i en öppen budgivning. Eftersom bilhandlarna konkurrerar med varandra om din bil har du möjlighet att få marknadens bästa pris för din bil.

Skapa en gratis annons för din bil